+381 65 933 6 993 cacaofizio@gmail.com

Šta mi vidimo kao benefit za zaposlene, naročito u trenucima pandemije i velikih promena u načinu rada većine nas? Prevencija i konstantna, a ne periodična briga, od vitalne je važnosti za opšte zdravlje, a značaj zdravlja verujemo da ne moramo naglašavati. Radna populacija naročito je pod stresom i telo trpi razne pritiske. Sve je više zanimanja koja zahtevaju da naše telo bude u nepravilnom položaju, bilo da dugo sedimo ili stojimo, vozimo. Muče nas grčenje mišića, osećaj trnjenja, a tu su i, daleko opasnije, trajne posledice. Rad od kuće, režim na koji su upućeni mnogi zaposleni tokom pandemije virusa COVID 19, dodatno je uticao na smanjenje kretanja. Zbog toga je naš tim odabrao tretmane koji su idealni za vaše zaposlene, jer samo zdrav i opušten čovek može biti raspoložen i produktivan.

Caco Fizio Center tim predlaže vam nekoliko usluga koje će vas učiniti i održati zdravima, a to znači oraspoložiti, pripremiti za dnevne aktivnosti na poslu, opustiti pred važan sastanak i generalno učiniti produktivnijim i zadovoljnijim zaposlenim. Rehabilitacija je takođe naš zadatak, pa svaki od predloženih tretmana ciljano može olakšati život i rad vašim zaposlenima. Sa timom Cacao Fizio Center u Kragujevcu možete raditi na poboljšanju opšteg fizičkog i psihičkog stanja, prevenciji, ali i saniranju povreda i akutnih stanja, kao i rehabilitaciji. Naše usluge se zaista opravdano mogu posmatrati kao benefit za zaposlene. 

Inverziona (antigravitaciona) terapija

Sve više profesija zahteva višečasovnu i bolnu nadvijenost nad računarom. Oni koji provode dosta vremena u vožnji, takođe dobro znaju neugodan osećaj pritiska na pršljenove. I dugotrajno stajanje ostavlja posledice u vidu proširenih vena i bolova u lumbalnoj regiji. U tom slučaju gravitacija može da radi za vas, poravnavši kičmu. Taj efekat postiže se antigravitacionom terapijom uz pomoć inverzione klupe.

Masaža

Jedan od najstarijih tretmana, koji je nezamenjiv i danas. Ne sumnjamo da svaki zaposleni tokom radnog vremena bar jednom izgovori ono čuveno: “Eh, da mi je sada jedna masaža”. Čak i ako imate samo 15 minuta na raspolaganju pred važan sastanak, možemo vam ponuditi takozvanu “Biz masažu” koja će vas osloboditi napetosti i blagotvorno uticati na vašu koncentraciju i moć rasuđivanja. Tu su, naravno, i ostali vidovi masaže: terapeutska, sportska, kriomasaža…Tako lako dostupan benefit za zaposlene, koji može napraviti veliku razliku u produktivnosti.

Magnetoterapija

Sjajan način da iskoristite brojna terapijska dejstva za ceo organizam. Ovaj vid terapije najpoznatiji je po tome što stimuliše obnavljanje tkiva nakon oštećenja. Njome se i smanjuju osećaj bola i otoci, poboljšava prokrvljenost, smanjuje tonus spastičnih mišića, što su problemi zaposlenih koji dugo sede ili stoje. Blagodeti magnetoterapije daleko su šire, o čemu više možete čitati na: Magnetoterapija – Mnogo više od regeneracije tkiva.

Laseroterapija

Jedna od najefikasnijih i najpopularnijih metoda u fizikalnoj medicni. Laseroterapija se koristi za regeneraciju tkiva, stimulaciju mikrocirkulacije, povećanje bioenergetskog metabolizma, protiv upale koštano-zglobnih struktura i otoka. Zanimljivo je da laser možemo upotrebiti na celom telu, pa nas rešava i glavobolje, nesnosnih bolova tokom perioda migrene, ali i otvara sinuse. To su problemi s kojima se većina vaših zaposlenih u nekom trenutku susreće, a neki, nažalost, zbog prirode posla i konstantno.

Elektrostimulacija

Ključni efekti elekrostimulacije su trening oduzetih mišića, očuvanje svih kvaliteta mišića i sprečavanje njihove atrofije. Na bol deluje analgetički. Pospešuje regeneraciju perifernih živaca. Najbolji efekat postiže se u kombinaciji sa magnetoterapijom, laseroterapijom i krioterapijom.

Terapijski ultrazvuk (Sonotereapija)

Siguran i pouzdan metod pri tretiranju različitih stanja, a naročito nakon povrede. Ovaj vid terapije koristi se protiv bolova i zapaljenja, smanjuje spazam mišića, povećava lokalnu cirkulaciju.

Kinesio taping (terapija trakama)

Koristi se za lečenje mišića, nerava i organa i za poboljšavanje rezultata kod sportista. Osnovno dejstvo trake je da se na mestu na koje je aplikovana ubrzava protok telesnih tečnosti (limfe i krvi) te se tretirani deo bolje ishranjuje, smanjuje se iritacija na receptore u koži i lokalno se povećava temperatura kože. Traka deluje sa svakim pokretom praveći male nabore na koži pa je segment koji tretiramo praktično 24 sata pod terapijom.

Zdrav zaposleni

Samo zdrav zaposleni je zadovoljan i produktivan zaposleni.

Predstavili smo vam samo neke od predloga terapija koje bi sigurno predstavljale benefit za zaposlene bilo koje kompanije. Spektar naših usluga daleko je širi. Pre nego što odaberete neku od njih, posetite nas na adresi dobrog zdravlja, kako biste se na licu mesta uverili u profesionalnost našeg tima, ali se možemo sastati i na lokaciji vaše kompanije.

Neka Cacao Fizio Center radi u službi zdravlja i produktivnosti vaših zaposlenih.