+381 65 933 6 993 cacaofizio@gmail.com

Magnetoterapija – Mnogo više od regeneracije tkiva

Magnetoterapija je nezaobilazna vrsta fizikalne terapije koja koristi energiju elektromagnetnog polja u cilju tretiranja različitih oboljenja, ali i prevencije. Reč je o potpuno komfornom, bezbednom i apsolutno neinvanzivnom tretmanu u tajanju od oko 30 minuta. Terapijska dejstva su mnogobrojna, a neka od njih će vas posebno iznenaditi.

Kada čuje magnetoterapija, većina ljudi van struke uglavnom misli na tretiranje određenih oboljenja. Ipak, ako saslušate terapeute za šta se sve može koristiti magnetoterapija, nakon toliko toga nabrojanog imaćete potpuno novi pogled na ovu metodu.

Ovaj vid terapije najpoznatiji je po tome što stimuliše obnavljanje tkiva nakon oštećenja. Elektromagnetno polje deluje na nivou ćelije (na njene fizičke osobine, hemijske i biološke procese u ćeliji) iz čega proističu mnogobrojna terapijska dejstva na ceo organizam. Magnetoterapijom se tretiraju upalni procesi, smanjuju se osećaj bola i otoci, poboljšava prokrvljenost i do 200 odsto u odnosu na startne vrednosti. Obnavlja koštana tkiva i smanjuje tonus spastičnih mišića, pomaže u zarastanju rana i oporavku nakon preloma. Njome se, između ostalog, tretiraju i Sudekova bolest i osteoporoza.

Međutim, ono to je mnogima od nas manje poznato je da magnetoterapija poboljšava metabolizam pozitivno utičući na digestivni trakt, stimuliše imunološki sistem, brojna blagotvorna dejstva ima za žene u menopauzi i na osobe koje pate od glavobolje, delujući na posledice i preventivno. Široka primena magnetoterapije dovodi nas i do činjenice da na ovaj način možemo da poboljšamo funkciju respiratornog sistema i čak tretiramo anksioznost i ublažimo tegobe nastale usled promena vremena ili nesanica. Takođe, pozitivno deluje na hronična zapaljenja ženskih polnih organa, psorijazu, ekceme, astmu, oscilacije krvnog pritiska.

Kako magnetno polje radi u našu korist?

Sve žive ćelije u tkivu poseduju naponske potencijale između unutrašnjosti i spoljašnosti ćelijske membrane, koji su fiksne vrednosti kod zdravih ćelija. Sa oštećenjima, oni se menjaju i dolazi do disbalansa. Tada nastupa moć magnetoterapije sa svim blagotvornim dejstvima koja smo prethodno naveli. Ona vraća normalne ćelijske potencijale ubrzanim tempom.

Uz široki spektar primene, magnetoterapija ima i prednosti poput toga da je moguće koristiti je i za vreme gips-imobilizacije i pri postojanju metalnih implantanata u tkivu.

Neki od programa magnetoterapije koji su vam na raspolaganju u Cacao Fizio Center su spondiloza, sportske povrede, teniski lakat, zarastanje rana, oporavak nakon napornih sportskih treninga, slaba cirkulacija, visok/nizak pritisak, nervoza, oscilacije pulsa, osetljivost na promene vremena, osteoporoza, poboljšanje imuniteta, poremećaj spavanja, reumatizam itd.

Vaše je samo da zakažete svoj termin u Cacao Fizio Center. Čeka vas naš stručni tim za konsultacije, koji će odgovoriti na sva vaša pitanja i zajedno sa vama odabrati najbolji tretman magnetoterapijom iz širokog spektra primene u terapeutske ili preventivne svrhe. Kada se udobno smestite, možete da provedete svojih pola sata u čitanju, gledanju televizije, ispijanju omiljenog napitka, ili, čak, dremanju.

Kontaktirajte nas ovde!