+381 65 933 6 993 cacaofizio@gmail.com

Usluge

Zdravlje na prvom mestu!

TENS

Analgetska procedura koja stimuliše prirodnu odbranu organizma od bola. Stimuliše lučenje Endorfina, prirodnog analgetika u organizmu. Moguća je dugotrajna upotreba bez štetnog dejstva.

Dijadinamične struje

Deluju analgetski, poboljšavaju cirkulaciju, smanjuju spazam. Indikovana kod velikog broja neuroloških, reumatoloških oboljenja, povreda, kao i kod poremećaja periferne cirkulacije.

Interferentne struje

Deluju analgeticki tj. smanjuju bol, poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe. Pospešuju osteogenezu pri prelomima kostiju i regeneraciju perifernih živaca.

Elektroforeza

Unošenja leka putem električne struje. Bezbolna je procedura, na mestu aplikacije se stvaraju depoi unesenog leka, koji se kasnije putem krvi i limfe prenoi kroz čitav organizam. Dejstvo, u zavisnosti od leka, traje od nekoliko časova, do nekoliko dana.

Ruske struje

Preporučuje se sportistima, jer je dokazano da povećavaju snagu i elastičnost mišića, do čak 40%. Mogu se koristiti i kod atrofije određenih mišića ili mišićnih grupa.

Elektrostimulacija

Neizostavna terapija kod lezija perifernih nerava. Postoji više oblika elektrostimulacije, u zavisnosti od stepena denervacije. Koristie se i za stimulaciju glatkih mišića kod atonične mokraćne bešike ili kod atonije debelog creva.

Trebertove struje

Indikovane su kod velikog broja bolnih stanja, koja su najčešće uzrokovana reumatološkim bolestima. Terapijske dejstva ove struje su analgetsko i vazodilatatorno (širenje krvnih sudova).

Laser

Gotovo neizostavan deo fizikalne terapije. Deluje biostimulativno, analgetski i antiinflamatorno. Primena je indikovana kod velikog broja bolnih stanja, trauma mekih tkiva i povreda zglobova.

Magnetoterapija (EMP)

Primena različitih oblika magnetnog polja, putem kojih se na veoma brz način postiže analgetski efekat, kao i bolja trofika tkiva, što je i ključni efekat ove terapije. Mangetoterapija se može primeniti gotovo kod svih patoloških stanja, osim kod malignih oboljena, trudnica, kao i kod osoba sa ugrađenim pejsmejkerom.

Sonotereapija - Terapijski ultrazvuk

Deluje mehanički i toplotno. Sa velikim uspehom se primenjuje kod brojnih bolnih i spazmatičnih stanja, oštećenja nerava i određenih bolesti koštano – mišićnog sistema. Sonoforeza predstavlja unošenje leka u organizam putem ultrazvučne sonde.

Kineziterapija

Neizostavan deo svakog rehabilitacionog procesa. Mora biti pažljivo dozirana i osmišljena, kako bi sam rehabilitacioni proces bio što efikasniji. Vežbe koje se izvode mogu biti aktivne i pasivne.

Kinesio taping

Aplikacija elastičnih traka koje podstiču prirodnu sposobnost organizma ka regeneraciji tkiva, oporavku od povreda, kao i veću stabilnost mišića i zglobova, bez ograničenja u amplitudi pokreta.

Masaža

Poboljšava cirkulaciju, regeneraciju i elastičnost kože, relaksira mišiće, smanjuje bol i napetost. U našem Centru najveći akcenat je stavljen na terapeutsku, sportsku i krio masažu (masaža ledom).

FMS - Functional Movement Screen

Preporučuje se za pripremu profesionalnih sportista i rekreativaca. Sastoji se od 7 funkcionalnih testova i 3 clearing testa, a sve u cilju otkrivanja određenih problema lokomotornog sistema.

Inverzioni trenažer

Prevenira i otklanja bol u leđima, poboljšava trofiku tkiva, oslobađa od stresa. Osim leđa, zahvaljujući sistemu inverzije, može se tretirati, jačati i istezati, i trbušna muskulatura.

FIZIKALNE PROCEDURE SA ODLIČNIM REZULTATIMA U PROCESU REHABILITACIJE

Zakažite tretman...