+381 65 933 6 993 cacaofizio@gmail.com

Laseroterapija

Nezamenjiva u fizikalnoj medicini, ali vas može rešiti migrene i muke sa sinusima.

Laseroterapija je danas jedna od najefikasnijih i najpopularnijih metoda u fizikalnoj medicini. Laser je nezamenjiv još i u hirurgiji, traumatologiji, dermatologiji i kozmetici kroz brojne estetske tretmane. Ali, možda niste znali da ideja o terapiji laserom potiče još iz 1917. godine i to od Ajnštajnove hipoteze, a da je laser kao novi izum patentirao 1960. godine Teodor Majman, američki inženjer i fizičar.

Svako od nas otprilike zna kako laser u jednom fizio centru izgleda, te da se njegova moć opravdano ističe. O širokom spektru njegovih pozitivnih dejstava može se dugo govoriti, a zanimljivo je da, između ostalog, pozitivno utiče i na nešto što mnogima upravo s hladnim danima zadaje muke – problem sa sinusima.

Reč laser zapravo je skraćenica za „light amplification by stimulated emision of radiation“ što znači: pojačanje svetlosti stimulisanom emisijom zračenja.

Zbog svojih izuzetnih svojstava, laser je poslednjih godina, uz magnetoterapiju, postao jedna od najpopularnijih i najefikasnijih metoda u fizikalnoj terapiji.

Snaga lasera, izlazna snaga laserskog zraka, talasna dužina, energija zračenja, fokus laserskog zračenja, ukupna energija laserskog zračenja kao i režim rada (kontinuirani ili impulsni) su parametri koji određuju efekte primene lasera i moraju biti precizni pre nego sto se laser primeni u praktičnom radu. Zato su vam u Cacao Fizio Center na raspolaganju stručna lica iz oblasti fizikalne medicine, koja će vam preporučiti najadekvatniju terapiju u odnosu na vaše potrebe.

Lasersko zračenje se može primeniti tačkasto – na bolna mesta, skenirajućom tehnikom i refleksno – delovanjem na refleksne zone, Valeove i akupunkturne tačke.

U fizikalnoj medicini koriste se laseri niske snage, koji ostvaruju biostimulativni efekat bez termičkog efekta i bez morfoloških promena obasjanog tkiva. Laseroterapija menja metabolizam ćelija u smislu normalizacije i oporavka funkcije njih samih, te tkiva i najzad celog organizma.

Laseroterapija je potpuno neinvanzivni metod i najširu primenu nalazi pri tretiranju bolnih stanja kroz snažno analgetsko dejstvo.

Laseroterapija se koristi i za regeneraciju tkiva, stimulaciju mikrocirkulacije, povećanje bioenergetskog metabolizma, protiv upale koštano-zglobnih struktura i otoka. Zanimljivo je da laser možemo upotrebiti na celom telu, pa nas rešava i glavobolje, nesnosnih bolova tokom perioda migrene, ali i otvara sinuse. Ovo dejtvo lasera možda je nedovoljno poznato, a korisno bi bilo širokoj populaciji koja, nažalost, dobro zna kakve sve probleme sinusi mogu da izazovu. Laserski zraci dragoceni su za tretiranje stanja posle povrede, jer ubrzavaju proces zarastanja rana. Dejstvo nalaze i u tretiranju ožiljaka, te kožnih oboljenja, a primenjuju se i kod problema ginekološke i urološke prirode i stanja za koja se preporučuje akupunktura. Još dužu listu indikacija za primenu lasera možete pogledati OVDE.

Među ovoliko nabrojanih pozitivih efekata primene lasera, sigurno se pitate da li postoje okolnosti u kojima se, ipak, ne bismo trebali odlučiti za laseroterapiju. Odgovor je da je reč o veoma malom broju stanja – najčešće kada postoji malignitet. Takođe, ne savetuje se primena u lečenju štitne žlezde, oka kao i primena za vreme trudnoće.

Terapija laserom obuhvata najmanje pet do sedam tretmana, a optimalno deset. Teža stanja zahtevaju laseroterapiju u ciklusima, a najbolje konsultacije obavićete dolaskom u Cacao Fizio Center.

Sigurni smo da ćete u Cacao Fizio Center pronaći uslugu baš za vaš problem ili za ono što želite da sprečite da preraste u isti, koliko god da imate godina. Jer, zdravlje nam je na prvom mestu.