+381 65 933 6 993 cacaofizio@gmail.com

Upis u toku: Korektivna gimnastika za decu u Cacao Fizio Center

Cacao Fizio centar pripremio je program korektivne gimnastike za decu uzrasta od 3 do 17 godina. Upis traje do 11. oktobra, a prve grupe s vežbanjem kreću već od 12. oktobra.

Sve je više dece sa bolestima kičme i deformitetima stopala, čemu posebno doprinosi moderan način života. Nedovoljno je kretanja, previše vremena provedenog u sedećem položaju nad računarom ili mobilnim telefonom u rukama. Ne vodi se računa o držanju, a sve to može ostaviti i teške posledice po kičmu dece u razvoju. Školske torbe su preteške, deca bivaju odvožena i dovožena na nastavu. Čak i oni koji treniraju neki sport, neretko ukradu vreme kretanju i umesto toga ih roditelji razvoze.

Korektivna gimnastika utiče na bolje stanje zglobova i mišića, držanje i blagotvorno deluje na organizam u celini. Kako bi deca u razvoju imala mogućnost da na zabavan način vežbaju korektivnu gimnastiku, preventivno ili terapijski, Cacao Fizio centar je pokrenuo poseban program.

Namenjen je deci uzrasta od 3 do 17 godina, kako bi put razvoja ponela dobre navike ili korigovala posledice koje već osećaju na kičmenom stubu i stopalima, poput nepravilnog držanja i drugih deformiteta. U jednoj grupi biće maksimalno petoro dece istog, ili približnog, uzrasta, kako bi terapeuti mogli svakom detetu da obezbede individualni pristup vežbanju.

korektivna gimnastika

Mislili smo i na obaveze dece u vrtićima i školama, te smo, u skladu sa tim oformili  termine ponedeljkom, sredom i petkom.

Jutarnji termini: 9-10h i 10-11h;
Večernji termini: 18-19h; 19-20h i 20-21h;

Program je osmišljen tako da sva deca iz grupe prvih 15 minuta rade iste vežbe, a potom naši terapeuti prelaze na individualan rad sa svakim polaznikom, u skladu sa konkretnim potrebama i/ili već postavljenom dijagnozom. Trajanje vežbi je između 40 i 60 minuta, u zavisnosti od mogućnosti i potreba deteta.

Ako deca već imaju lekarsku dokumentaciju, potrebno ju je poneti. Ukoliko to nije slučaj, obezbedili smo vam besplatne stručne konsultacije.

Da bismo i mališanima držali pažnju, a i da starijoj deci nijednog trenutka ne bude dosadno, naš stručni tim će dati sve od sebe da bude, ne samo profesionalan, već i zabavan. Tu su strukovni fzioterapeuti i profesori sporta, a kako se neki od njih i sami s uspehom bave sportom, ne sumnjamo da će se deca i nakon terapijskog vežbanja zadržati da proćaskaju sa svojim terapeutima.

Takođe, u moderno opremljenom Cacao Fizio centru poštuju se sve pandemijske mere i preporuke, pa će svaki polaznik imati na raspolaganju četiri kvadratna metra za kretanje, kako nalaže standard. Ovom prilikom naglašavamo i da je naš Fizio centar maksimalno bezbedan za boravak, higijena i dezinfekcija su pojačane, a sve je u tom bolje što su nam prostor i oprema potpuno novi.

Savetujemo da dok razmišljate o prijavi dece na program Korektivna gimnastika, posetite Cacao Fizio centar i upoznate naš stručni tim. To je i sjajna prilika da vas naši terapeuti sprovedu kroz Fizio centar i odgovore na sva vaša pitanja, jer je među našim brojnim uslugama mnogo toga što biste mogli da odaberete i za sebe.

“Roditelji, hajde da aktiviramo i animiramo decu kroz zdrave navike! Potrebni su im samo oprema za vežbanje i dobra volja.”, poručuju iz našeg stručnog tima.

Za sve informacije posetite Cacao Fizio Center u Daničićevoj 97 u Kragujevcu ili nas kontaktirajte putem telefona 065/933 6 993.